Kontakta oss gärna

Robert Jagebro vid frågor

Tillsammans med våra kunder gör vi mycket gott


Havssalt och bergsalt. Med och utan jod. Grovkornigt, finkornigt och flingsalt med och utan olika smaksättningar. Ungefär hälften av allt salt som säljs i den svenska dagligvaruhandeln, på storkökssidan och inom livsmedelsindustrin kommer från oss. Salt balanserar, lyfter fram och förstärker andra smaker. Det blir helt enkelt lite smakrikare med salt. Vi har en rad olika salter för matlagning som du kan läsa mer om nedan.

HAVSSALT

I havet finns det mesta av jordens salt och människan har sedan urminnes tider hämtat salt därifrån. Havssalt framställs genom att man leder in havsvatten i grunda bassänger, så kallade saliner, där vattnet långsamt får dunsta bort. Sedan renas och torkas saltet till livsmedelskvalitet.

BERGSALT

Bergsalt är en helt naturlig råvara som bryts i djupa gruvor. Bergsalt är fritt från tillsatser och utvinns ur miljontals år gamla saltavlagringar i berggrunden. Bergsalt passar utmärkt direkt i matlagning eller som råvara till livsmedelsindustrin.

VAKUUMSALT

Vakuumsalt är ett raffinerat bergssalt som utvinns genom att rent vatten pumpas ner i stora bergssaltdepåer. Vattnet löser upp saltet och pumpas sedan tillbaka upp till stora behållare. Saltlösningen renas och sedan låter man vattnet koka bort under vakuum (undertryck) och värme. Med hjälp av kokningen kan man styra storleken på saltkornen så att man kan få fram ett grovkornigt eller finkornigt salt. Vakuumsalt är mycket vanligt i livsmedel och används bland annat till traditionellt hushållssalt.

FLINGSALT

Flingsalt framställs vanligen av vatten från Medelhavet. Vattnet hettas långsamt upp och låts avdunsta i stora pannor tills saltet bildar spröda pyramidformade flingor. Processen kontrolleras noggrant för att flingorna ska få rätt struktur och smak. Sedan torkas, siktas och paketeras saltet.


våra produkter

Konsument & Food Service

Smak är Falksalts specialitet. Redan 1928 introducerade vi Falksalt på den svenska marknaden. Det här ursprungliga sortimentet av fint salt för matlagning finns med och utan jod. Ett traditionellt salt som har hämtats upp från djupa saltgruvor. Falksalt finns idag hos alla större svenska dagligvaruhandlare. Vårt unika flingsalt liksom flera av våra andra salter exporteras dessutom till flera andra marknader.


Besök oss gärna på www.falksalt.se för vårt sortiment.

Falksalt flingsalt Naturell kommer från Cypern i Medelhavet. Det har en unik karaktär och lätt sälta, är naturligt mineralrikt och helt fritt från tillsatser. Förpackningar i 125 g, 250 g och 1,5 kg.

Än så länge är Falksalt de enda i Sverige som producerar flingsalt med tillsatt jod. Det är ett livsviktigt grundämne som vi behöver för att reglera ämnesomsättningen. Falksalt flingsalt med jod kommer från Cypern i Medelhavet. Det är naturligt mineralrikt, och har en unik karaktär och lätt sälta. Förpackning i 250 g.

Flingsalt Wild Garlic är ett enkelt och gott alternativ till pressad vitlök. Ramslök växer vilt på Gotland och passar utmärkt till kött, fisk, potatis eller sallad. Förpackningar i 70 g och 600 g.

Ett helt vanligt hushållssalt med naturligt mindre natrium. Perfekt för dig som vill slippa välja mellan mycket smak och en sund livsstil. Berikat med jod, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Förpackning i 900 g.

Det tillsatta jodet gör vårt fina salt till ett utmärkt matlagnings- och bordssalt för de flesta. Jod är ett livsviktigt grundämne som vi behöver för att reglera ämnesomsättningen. Ända sedan 1920-talet har det varit en vanlig tillsats i salt, för hälsans skull. (Källa Livsmedelsverket, slv.se) Falksalts fina salt är ett raffinerat salt med kubformade kristaller. Det innehåller 99,9 % natriumklorid. Förpackningar i 150 g, 600 g och 1 000 g.

Använd salt utan jod om du eller någon av dina gäster är känslig för jod. Falksalts fina salt är ett raffinerat salt med kubformade kristaller. Det är ett utmärkt bords- och matlagningssalt, exempelvis när du gravar lax. Förpackningar i 600 g, 12,5 kg och 25 kg.

Grovt salt är en klassiker i hushållet. Du använder det framför allt i inläggningar, för att ugnsbaka på saltbädd eller när du kokar skaldjur. Falksalts grova salt är kulformiga korn i storleken 1–4 mm, med en hög renhetsgrad. Förpackningar i 1 kg och 2 kg.

Grovt Medelhavssalt använder du kanske oftast i saltkvarnen. Men också till inläggningar, ugnsbakning på saltbädd eller när du kokar skaldjur. Falksalts grovkorniga Medelhavssalt är stora frostade korn med klar sälta och en rikare smak än vanligt grovt salt. Förpackning i 500 g.

Många föredrar havssalt för dess smak, och använder Falksalts finkorniga variant till all matlagning. Till vardag och till fest. Medelhavssalt är vad det heter, naturligt salt från havet. Havsvattnet får långsamt dunsta i grunda bassänger, tills bara de smakrika kornen är kvar. Vi har valt ett naturligt mineralrikt havssalt som är mycket rent och har en hög salthalt. Förpackningar i 150 g och 500 g.

Smaksätt din mat med ett salt från världens tak. Falksalts Himalayasalt hämtar vi ur 250 miljoner gamla saltdepåer från det urhav som idag är Himalayas högplatå. Vi väljer bara salt av högsta kvalitet och använder inga tillsatser. Detta bergsalt är naturligt rikt på mineraler, bl.a. järn, vilket ger saltet dess rosa färg. Förpackning i 500 g.

Smaksätt din mat med ett salt från världens tak. Falksalts Himalayasalt hämtar vi ur 250 miljoner gamla saltdepåer från det urhav som idag är Himalayas högplatå. Vi väljer bara salt av högsta kvalitet och använder inga tillsatser. Detta bergsalt är naturligt rikt på mineraler, bl.a. järn, vilket ger saltet dess rosa färg. Förpackning i 500 g.

Med sina stora, oregelbundet kristallformade korn och milda smak är Falksalts kvarnsalt det självklara valet för saltkvarnen. Förpackning i 500 g.


Livsmedelsindustri

SALINITY är en betydande, oberoende leverantör till den svenska livsmedelsindustrin. Genom distribution och egen produktion kan vi erbjuda salt av högsta kvalitet, för alla behov. Vi är särskilt stolta att även kunna erbjuda SALTWELL, en unik produkt med naturligt lägre natrium men med saltets positiva egenskaper och smak välbevarade.


Besök oss även på www.saltwellsalt.comFör 23 miljoner år sedan bildades en saltöken i Atacama i norra Chile och då även ett underjordiskt salt hav. Genom att pumpa upp detta mineralrika vatten från 30-70 m djup och därefter låta det torka i den heta solen, utvinner vi ett unikt havssalt. Det unika är dess naturliga komposition av natriumklorid- och kaliumkloridkristaller, som håller ihop i varje korn. Detta ger en god och balanserad sälta. SALTWELL™ är framför allt ämnat för livsmedelsindustrin, som strävar efter att på ett naturligt sätt minska salthalten i sin färdigmat samt för konsumenter som önskar sänka sin saltkonsumtion med bibehållen smak och kvalitet. SALTWELL™ passar bra i bl.a. i korv, färsrätter och bröd, samt som bordssalt i hemmet. Förpackning i 25 kg.


Detta är ett finkornigt stensalt särskilt lämpat till deg. Bagerisaltet utvinns ur miljontals år gamla saltavlagringar i berggrunden och renas därefter. Levereras i småsäck (25 kg).

Vårt grovkorniga havssalt har stora frostade korn med klar sälta och hög smaklighet. Används exempelvis till inläggningar, saltbakad fisk och kokade skaldjur. Levereras i storsäck (1000 kg) och småsäck (20 kg).

Vitt kristalliniskt pulver. E500 används företrädelsevis inom livsmedelsindustrin. Levereras i storsäck (1000 kg) och småsäck (25 kg).

Vakuumsalt med nitrittillsats används för att hindra mikroorganismers (Clostridium Botulinum) tillväxt i köttprodukter. Det är ett finfraktionerat, högraffinerat salt med kubformade kristaller och en hög renhetsgrad. Innehåller 0,6 % natriumnitrit. Levereras i småsäck (25 kg).

Stensalt bryts i gruvor och mals eller krossas till lämplig fraktion. Saltet bryts i utvalda delar av saltgruvorna och håller därför hög kvalitet. Levereras i storsäck (1000 kg) och småsäck (25 och 50 kg).

Ett högraffinerat salt med en kubisk kristallform som finns både fin- och grovfraktionerat, med och utan jod. Vakuumsalt har en hög renhetsgrad och används framförallt inom livsmedelsindustrin och som hushållssalt. Levereras i storsäck (1000 kg) och småsäck (25 kg).


Himalayasalt hämtar vi ur 250 miljoner gamla saltdepåer från det urhav som idag är Himalayas högplatå. Vi väljer bara salt av högsta kvalitet och använder inga tillsatser. Detta bergsalt är naturligt rikt på mineraler, bl.a. järn, vilket ger saltet dess rosa färg. Finns som finkornigt eller grovkornigt. Levereras i storsäck (1000 kg).

Falksalt flingsalt Naturell kommer från Cypern i Medelhavet. Det har en unik karaktär och lätt sälta, är naturligt mineralrikt och helt fritt från tillsatser. Levereras i storsäck (500 kg), småsäck (10 kg) samt hink (1,5 kg).


Kontakta Robert

Telefon

0730 52 25 24


E-post

robert.jagebro@salinity.com

Vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktar oss. Vi återkommer enligt dina önskemål.

You seem like a robot to our systems. Please try again.

* Obligatoriska fält